Informatie

Boeken van Kristine Ates


Boeken
 
Secretaressewijzer NLP - Kluwer
 
   
Boek NLP Anker  - Kluwer       
 nlp anker.jpg
 
Boek De secretaresse als Gatekeeper - Kluwer
 
gatekeeper.jpg
  
 
 NLP Anker  - Kluwer   
    
nlp anker.jpg
 
Eind 2008 is mijn boek NLP Anker uitgebracht door uitgeverij Kluwer. Het is een deel in de reeks van Taalanker, in de serie psychologie. Als je bedrijf lid is van de Taalnanker reeks, kun je via de bedrijfsbibliotheek het boek als PDF bestand nummer 70 2008 , gratis downloaden. Natuurlijk is het boek ook te koop! Hieronder kun je het voorwoord lezen.
 
Voorwoord

 

Na mijn carrière als biologiejuf geef ik sinds 16 jaar met erg veel enthousiasme en toewijding trainingen en coach en begeleid ik individuele mensen en teams. Mijn Interculturele NLP-masteropleiding heb ik alweer een aantal jaren geleden afgerond. Vanaf die tijd ben ik blij om gebruik te kunnen maken van de vele krachtige en effectieve technieken die NLP biedt.

 

Door de jaren heen heb ik veel mensen ontmoet die vast zaten in belemmerende gedragspatronen en zich daardoor niet prettig voelde of hun doelen niet haalden. De NLP-oefeningen die ik met ze deed, hebben bij veel mensen zo'n enorme persoonlijk groei op gang gebracht, zo effectief bleken deze technieken.

 

Toen ik van Kluwer het verzoek kreeg om een boek uit de serie Taalanker te schrijven over NLP, was ik daar direct voor in. Graag neem ik u mee in de wereld van NLP! In dit boek ontdekt u wat NLP is en kunt u ook direct aan de slag met een aantal oefeningen.

 

Neuro Linguïstisch Programmeren, afgekort NLP, is een eigentijdse methode om effectief te communiceren. NLP bevat praktische en bruikbare methoden en technieken voor het verbeteren van uw communicatie en persoonlijk functioneren. NLP wordt ook wel de kunst van succesvol functioneren genoemd. Bij succes kunt u ook denken aan een goede relatie of goed plezier kunnen maken, dat maak u natuurlijk zelf uit, wat voor u succes is. Het gaat bij NLP om uw persoonlijk proces.
 
Neuro Linquïstisch programmeren (NLP) is een van de effectiefste methodes op het gebied van communicatie. Als u zich bewust bent van uzelf en inzicht hebt in de manier waarop communicatiepatronen werken, kunt u uw communicatie en persoonlijke effectiviteit optimaliseren. In NLP Anker maakt u kennis met NLP. Door de vele oefeningen kunt u direct met NLP aan de slag en meteen ervaren hoe krachtig en effectief deze methode werkt. Wat kunt u met NLP? - Weten wat u werkelijk wilt. - Evenwichtiger en gelukkiger in het leven staan. - Meer invloed op uw eigen gedrag en communicatie ontwikkelen. - Denken in uitdagingen in plaats van problemen. - Doelen helder en positief formuleren. - Veranderingen doorvoeren. - Bewust stemmingen of reacties beïnvloeden (ankeren).
 

Ik hoop dat dit boek voor u als een NLP-Anker werkt om uw nieuwsgierigheid te wekken om meer te gaan doen met NLP! Wat ankeren precies inhoudt, leest u in dit boek!

 

Veel plezier met lezen en oefenen!
 
 
De secretaresse als Gatekeeper
 
gatekeeper.jpg
 
In 2006 heeft Kristine Ates haar auteursdebuut gemaakt met het boekje 'De secretaresse als Gatekeeper'.  De secretaresse als Gatekeeper is het beeld dat er heerst van de moderne secretaresse. Modern door het gebruik van alle mogelijke automatiseringsmiddelen die tot haar beschikking staan. Dat betekent ook een toenemende stroom van informatie die op haar afkomt en dat betekent prioriteiten kunnen stellen, assertief kunnen optreden, klantgericht blijven handelen enz.

De manager moet erop kunnen rekenden dat de gatekeeper ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment op de plek van bestemming zijn. De moderne manager realiseert zich de afhankelijkheidsrelatie die er tussen hem en de secretaresse als Gatekeeper bestaat. 

Hoe manage je als gatekeeper dat subtiele spel met je manager? Hoe blijf je klantgericht en assertief? Hoe organiseer je ingewikkelde werkprocessen? Welke dilemma's ervaar je en hoe kun je ze aanpakken?
 
Op deze vragen en nog veel meer is door Kristine Ates antwoord gegeven, het boekje 'De secretaresse als gatekeeper schreef zij samen met Marianne Smits en Peter Vos. (ISBN: 90-130-4018-7  uitgeverij Kluwer )
 
In het boekje staan praktische casussen beschreven aan de hand van competenties van de gatekeeper. Elke case is geschreven vanuit een expertise. Kristine geeft haar profesionele feedback op de expertise 'communicatie en nlp'.
 
Ben je na het lezen van de casus ge�nteresseerd in het aanbod van de diverse trainingen en workshops die door Kristine worden gegeven of heb je specifieke vragen hierover? Stuur gerust via deze site een e-mail of bel 06 22146011.

Share our website